Peternoster
'Het leven is een groot feest, maar je moet wel zelf de slingers hangen....'

Volkel


Volkel op herhaling
zaterdag 7 september 2019

Op deze zaterdag van 7 september 2019 gaan we een autorondje maken op zoek naar foto’s die we kwijt geraakt zijn. Dat verdient enige uitleg…..

Ergens in het najaar van 2018 maakten we hetzelfde rondje als wat we vandaag met de auto gaan doen. Toen deden we dat echter met de fiets! En we bezochten toen op onze biologische rijwielen de kapellen in Volkel, Uden, Vorstenbosch en Zeeland. We maakten de mooiste foto’s onder de beste weersomstandigheden.
Later – thuis - genoten we na van een heerlijke fietsdag en werden tientallen foto’s op de computer gezet; klaar voor de verhuizing naar onze website!
En toen ging het mis en leerden we dat niet alleen andermans computers kunnen crashen, maar ook die van ons! Weg foto’s!! Met allerlei hulpmiddelen hebben we geprobeerd het voor ons bijzondere fotomateriaal weer te achterhalen en hebben zelfs even op een wonderlijk mirakel gehoopt, maar Maria liet zich digitaal niet meer zien…… Vandaar ons autotochtje vandaag!

We gaan op herhaling en zoeken naar onze foto’s van een jaartje eerder!
Volkel is als eerste aan de beurt, ook al zijn we daardoor niet direct in de wolken…..


Een beetje Tivoli rondom het altaar

Het Mariabeeld van de kapel 'Maria, Onze Lieve Vrouw van de Goede weg' kijkt neer op een altaar dat oorspronkelijk afkomstig is uit de voormalige Tivolikerk in Eindhoven.
De vrij grote kapel aan de rand van het dorp werd in april 2007 ingezegend en daarvoor gebouwd door vrijwilligers met alleen maar tweedehands materialen.
Op een oorkonde aan de muur zijn de namen van deze vrijwilligers vermeld.

Niet alleen het altaar was afkomstig uit de Tivolikerk in Eindhoven; ook het Mariabeeld zelf en het haantje op de kapel hebben dezelfde enkele reis Volkel gemaakt. De stenen zijn afkomstig van een eerder gesloopt huis in de omgeving en konden na het schoon bikken ervan hergebruikt worden voor de kapel.

Het initiatief tot het bouwen van de kapel werd ondersteund door de stichting van de braderie en vliegshow Volkel in de Wolken.
Hierdoor konden de kosten van de hele bouw van de kapel worden voldaan met een deel van de opbrengst van dit evenement van het jaar 2006.

De kapel is rijkelijk versierd met frisse bloemen in vele kleuren 

 

 

Bron: internet