Peternoster
'Het leven is een groot feest, maar je moet wel zelf de slingers hangen....'

Mill Kampweg


Sporen naar het water
zondag 14 januari 2018

We gaan wandelen, want de zon schijnt in Wanroij en dus gaan we naar Mill. Met de auto!
Daar parkeren we, want we hebben toch even op Google Maps gekeken en kwamen tot de ontdekking dat we nog nooit bij ‘De Kuilen’ waren. En daar gaan we verandering in brengen.

Vandaag op zondag 14 januari 2018.
Vooraan in de prachtige Nieuwenhofweg parkeren we auto in het groen, wat op deze veertiende januari niet echt groen is. We schakelen de gps in, want we willen terug kunnen zien waar we vandaag komen. En dan sporen we naar de Sporen van de Oorlog.
Wat bunkers en het voormalige spoorlijntje vanuit Duitsland naar Boxtel.
We zien wat kanaalwerk en sporen verder naar de Langenboomse ‘Kuulen’.
Prachtig om te wandelen langs en rond de waterplassen.

In ons achterhoofd zien we dat we op de terugweg gemakkelijk even de Kapel Onze-Lieve-Vrouw ten Hove kunnen bezoeken. Maar de trouwkapel is gewoon gesloten. Er wordt niet getrouwd deze zondag en we zullen een keer terug moeten komen.

Een klein kwartiertje later laten we ons door onze auto toch even naar een andere Millse Mariakapel brengen.
Aan de Kampweg en slechts een paar autominuten verwijderd.


Aan de splitsing Spechtweg-Kampweg

Het initiatief om deze kapel te bouwen is genomen door Henriëtte de Bruijn-Vloet. De eerste steenlegging heeft plaats gehad op 3 mei 2006 door Maria Vloet-Linders. Deze kapel is gebouwd door Jos de Bruijn met medewerking van buurtbewoners. De officiële opening heeft plaatsgehad op zondag 18 maart 2007 door Maria Vloet-Linders en aansluitend is de zegening van het Mariabeeld en de kapel verricht door mgr. A. Hurkmans met assistentie van Pastoor A. van der Meijden.

Bron: Informatiebord in de kapel zelf