Peternoster
'Het leven is een groot feest, maar je moet wel zelf de slingers hangen....'

Eerde


Eerde met toeval
maandag 10 juni 2019

Op 10 juni, een gewone maandag in de nalente van 2019, rijden we naar Schijndel.
U kent Schijndel wel van de groenige, dunne reclamefolder van dat dikke bedrijf in alles wat goedkoop gekocht kan worden. Van (Cranen)broeken tot kerstverlichting in september en van paperclips tot pepermuntjes aan de kassa.

Het is volstrekt niet belangrijk dat we met een halfvolle kofferbak terugrijden naar huis. Het is wel belangrijk dat we dat volstrekt tegen de wil van TomTom doen en voorbij Eerde onder de A50 door een tunnel proberen te vinden.
In de veronderstelling van ‘waar we De Kuilen vinden zal ook wel een gat onder die snelweg zijn’ zien we in een flauwe bocht dat Maria ons toelacht. Een wegkapel die gelukkig niet weg is…..

We gaan kijken en foto’s maken!


Internet geeft weinig prijs

De wegkapel aan de Kuilen bij Eerde-Veghel behoort toe aan de Stichting Mariakapel Eerde.
In 1998 heeft de 100-jarige NCB deze kapel geschonken aan dit eeuwenoude dorp van de gemeente Meierijstad.

Al sinds de vijftiende eeuw werd Eerde al genoemd in verband met de toen al aanwezige St. Antoniuskapel. Het heeft daarna meer dan vijfhonderd jaar moeten wachten op deze Mariakapel aan De Kuilen.

Het internet geeft over de kapel niet veel meer prijs geeft dan dat het Brabants Dagblad in 2015 meldde dat de kapel en het Mariabeeld al twee keer bezocht werd door vandalen, waarbij de handen van het Mariabeeld vernield werden.

In 2015 werden de handen gerestaureerd

 

 

Een kaarsje van en voor Maria

 

Bron: internet